29 September 2010

Appelsinlikør & det magiske tallet


Det er høst, kulden kryper sakte frem, og luften får en ny og frisk lukt av vinteren som nærmer seg. Det er på tide å tenke på stearinlys, deilige ullpledd, varm og krydret te og myk jazz... For den forsiktige vinden i trærne øker sakte i styrke til det hviner og suser, og lukten av nellik og gløgg smyger seg inn i hjemmet...

Og plutselig er det jul. Da er det hyggelig, og en følelse av litt ekstra luksus, å ta frem sin egen, hjemmelagede likør. En av mine favoritter er appelsinlikør. Denne laget jeg i fjor, og tallet 40 er ekstremt sentralt... bare se her:

Appelsinlikør
1 appelsin med skall (vasket) , som er stukket 40 ganger med gaffel.
40 cl Rom
40 sukkerbiter (kandisukker, ser ut som brune glassbiter, gir ekstra god smak)
40 hele kaffebønner
1 hel vaniljestang (delt i to på langs)

Lagres i 40 dager. Siles og helles så på en karaffel, eller på søte flasker med feks hjemmelagede etiketter. Slike flasker gjør seg kjempeflott som julegave. Oppskriften lærte jeg av en venninne, men jeg tror oppskriften orginalt stammer herfra.

Ha en flott uke!

post signature

Follow by Email